Möte med Fair Monkey

fairmonkey
Nu under sommaren passar vi på att träffa lite andra personer som tycker om Fair trade. Ett företag som är i regionen och som är intressanta inom Fair trade är Fair Monkey.

De är ett drivande par bakom det, och vi var på ett kort besök då vi träffade Monica Persson. Detta var ute i deras “kontor”, som är en idylliskt röd stuga i sluttningen av Hallandsåsen.
fair monkey kontor

Fair Monkey arbetar med direktimporterad och egentillverkade tyger från Sydamerika. De har och utbildar egna sömmerskor på plats och gör färgglada tyger – kuddfodral, ponchos, väskor.

Mycket intressant, och mycket fina, men det är inte utan motgångar. Just när vi var förbi berättade Monica om en sömmerska som slutat jobba för att hon hade gått och gift sig, vilket ställde till med problem.

Vi pratade även kort om affärerna, och de hade tidigare butiksförsäljning i lagret men har slutat med det nu. Det tog för lång tid berättade hon: lagret var tvungen att hållas i snyggare ordning då, prisnivån var svår att få till rätt för att inte konkurrera med de egna återförsäljarna och varje kund ville man gärna prata en stund med, vilket dock ledde till ineffektiva arbetsdagar. Så de bestämde sig för att bara ha kontor och lager istället, och hänvisa kunder till sina återförsäljare.

Vi ska se till att få Monica eller Magdalena, en av de bakom Fair Monkey, kommer ner till oss på SHIP i höst och pratar om Fairtrade och entreprenörskap. En blandning vi ju tycker om!

Vill du veta mer om dem och vad de gör, kan du läsa om dem här.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>