Våra fairtrade produkter

  

Här är vår sortimentslista – UPPDATERAD!

Denna lista är från vår “produktlista för anställda”, och tanken är att hålla den uppdaterad när vi tar in nya produkter.

  

 • Kaffe – Bryggkaffe (www.zoegas.se)
  Detta är Zoegas Hazienda, som är odlat i Etopien och Mexiko. Fairtrademärkning ser till att bönderna får skällig lön, samt går till att bygga skolor i områderna. Förutom fairtrademärkningen är det också Krav märkt.
 • Kaffe – Espresso (www.zoegas.se)
  Detta är Zoegas Terazza. Även detta kaffe är odlat i Etopien och Mexiko. Här gäller precis samma som för Hazienda kaffet.
 • Te – Four O’clock (www.transherb.com/en/)
  Four O’clock är ekologiska och Fairtrade certifierade teer inspirerande av världens alla kulturer. Med äkta råvaror och exotiska kryddor och örter från olika delar av världen.
 • Läsk – Ubuntu (www.ubuntu-trading.com)
  Det som är rättvisemärkt i denna cola är sockret, som framförallt odlas i Malawi. Ubuntun är den första rättvisemärkta colan att produceras, och företaget startades av några personer med förflutet inom just läskindustrin. 15% av vinsten i företaget går till utvecklingsprojekt i Malawi.
 • Choklad – Eguale (www.eguale.se)
  Hos oss har vi en massa olika smaksatta chokladsorter från Eguale (som produceras av fairtradeföretaget Sackeus). Kakaon i chokladet kommer ifrån bl.a. Bolivia och Filippinerna. 
 • Choklad – Fairbreak (www.traidcraft.co.uk)
  Detta är ett fairtrademärkt kexchoklad. Det innehåller fairtradesocker från Kasinthula i Malawi och fairtrade kakao från Kuapa Kokoo i Ghana.
 • Choklad – Aware (www.axfood.se/sv/Om-Axfood/Egna-markesvaror/Aware/)
  Axfood lanserade i februari 2009 en serie egna märkesvaror med enbart Rättvisemärkta produkter. Varumärket heter Aware. Hos oss säljer vi mörkt choklad med kakao från Peru samt Dominikanska Republiken.
 • Praliner – Vanilla fudge (www.traidcraft.co.uk)
  Denna pralin kommer ifrån fairtradeföretaget Traidcraft. Det är sockret i pralinen som är rättvisemärkt.
 • Praliner – Kyrkkaffe (www.sackeus.se)
  Liten pralin från Sackeus. Finns i både mjölkchoklad samt mörk belgisk choklad. Både kakaon och sockret är fairtrade märkt.
 • Praliner – Mandel i choklad (www.sackeus.se)
  Även denna lilla chokladbit kommer ifrån Sackeus och innehåller också fairtrademärkt socker och kakao.
 • Bakverk – chokladbollar/punschrullar (www.thoresbageri.se)
  Detta bakas utav bageriet vi samarbetar med. Både sockret samt kakaon i bakverken är Rättvisemärkta. 
 •  

  Förutom det har vi även varor som bara är ekologiska / närproducerade

    

    

  Montezumas
  Montezumas är inte fairtrademärkt, men de som driver företaget lägger stor vikt på vilken choklad de väljer, och är noga med att det är etiska och ekologiskt korrekta leverantörer. Men det är alltså inte certfierad fairtrade – men då det ligger i samma anda som fairtrade tycker jag produkten platsar hos oss.
   

  Mjölk
  Vår mjölk är ekologisk, och om möjligt också närproducerad. Mjölk finns inte att få fairtrademärkt, så vi satsar på ekologiskt här istället.
   

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>